RÓLUNK

Két gyerkőcös család vagyunk (3 és 5 évesek a lurkók), és ugyan immár lassan öt éve élünk Svájcban, komolyabban kirándulni azonban csak nagyjából másfél éve kezdtünk – valahogy akkor kerültünk ki az állatkertek és vadasparkok bűvköréből 🙂 És hát egyszer elindultunk, azóta pedig nincs megállás. Annyira sokat kínál Svájc, annyira jól esik a hegyekben, erdőkben, szurdokokban való csatangolás, a kastélyokban, interaktív múzeumokban, kisebb-nagyobb manufaktúrákban eltöltött pár óra… hihetetlenül feltölti az embert egy-egy kirándulós hétvége!

Ezt az érzést szerettem volna átadni Nektek, ezért is jött létre egy éve a facebook oldal, most pedig a saját weboldal. A bejegyzéseket igyekszem informatívan írni, praktikus tanácsokkal tűzdelni, hogy mire elindultok, konkrét elképzelésetek lehessen a helyszínről.

Ezeket a részletes leírásokat a NYAKUNKBAN A LÁBUNK oldalon olvashatjátok, válogathattok a szabadtéri és az inkább esős időre ajánlott beltéri programok közül. A képek alatt, a név mellett ott találjátok, melyik kantonban található egy-egy helyszín.

A HÉTVÉGI PROGRAMAJÁNLÓkban mindig az adott hétvégére vonatkozó programokat igyekszem összeszedni, térképen is megjelölve a helyszíneket. Természetesen a Svájcban található bőséges választékból ez csak szubjektíven kiválasztott néhány program, de igyekszem sokszínű listát hozni minden héten.

A MERT (FEL)OLVASNI JÓ! oldalon minden héten új versikékkel találkozhattok, mindig az adott évszaknak megfelelőkkel. Az olvasás, azon belül is a verseké szerintem nagyon fontos a fejlődésben lévő kis kobakoknak, ha ti is így látjátok, olvasgassátok a verseket a kicsiknek és nagyobbaknak!

A MERT FELFEDEZNI JÓ! oldalon két hetente új ötleteket találtok az otthoni felfedezéshez, kísérletezésekhez. Igyekszünk mindig az évszaknak megfelelő téma köré felépíteni a programot, remélem élvezitek majd 🙂

Az AJÁNLÓ oldalon olvashattok gyerekkönyv ajánlókat, társasjáték ajánlókat, gyerekprogram ajánlókat. Jó böngészést 🙂

Az ÁLTALÁNOS TANÁCSOK A TÚRÁZÁSHOZ azt hiszem, hogy egy egészen fontos leírás arról, hogy mire kell/érdemes figyelni a kirándulások előtt/alatt.

A SVÁJCI MAGYAR GYEREKSZERVEZETEK oldalra igyekszem összegyűjteni, hogy Svájcon belül hol, milyen formán vehetnek részt a gyerkőcök gyerekfoglalkozásokon. Ha tudtok olyanról, ami még nem szerepel a listán, mindenképpen írjátok meg facebookon! Köszi 🙂

Bízom benne, hogy megtaláljátok a nektek tetsző helyszíneket, és hogy hasznotokra válnak az itt olvasottak!

Jó böngészést kívánok 🙂

Kati

 

Meg szeretnélek kérni benneteket, hogy amennyiben valakinek továbbkülditek a leírásokat, ne felejtsétek odaírni, hogy a gyerkocokkel.hu oldalról származik. Elég sok munkám van benne 😉

Köszi a megértést 🙂