PAPILIORAMA – Nyakunkban a lábunk

Papiliorama

Ezúttal egy beltéri helyszínt szeretnék bemutatni, amely azonban nem csak esős napokra ideális. A Bern mellett található Papilioramáról van szó, ahol minden természetet kedvelő gyerkőc jól érzi majd magát.

ÉRKEZÉS
Kerzers településre érkezve látjátok majd, merre kell haladni, ugyanis a helyszín minden irányból jól ki van táblázva (barna közúti táblán).
Parkolni a Papiliorama saját parkolójában tudtok, a parkolás díja 4 CHF, amit majd a pénztárnál fizethettek ki (ennek fejében kaptok egy tokent, amit kifelé menet a parkoló sorompójánál beadva nyílik majd fel a sorompó).
A belépő felnőtteknek 18 CHF, 4-15 éves kor között 9 CHF, de szoktak kedvezményeket is kínálni a partnerhálózataikon belül (Beo Funpark, Allianz, Coop,…), érdemes utánanézni.
Az egész terület bejárható babakocsival.

Papiliorama erdők bemutatása

PAPILIORAMA
A helyszín 4 beltéri és 2 kültéri részből áll. A beltériek a pillangóház, a dzsungel ház, az éjszakai ház és a köztük elterülő étterem és piknik terület. A beltéri részben gond nélkül eltölthettek 2,5-3 órát. A kültéri 2 rész a terjedelmes kisállat- és bogárkertből, és a természetes, fa játszótérből áll – mi a rossz idő miatt csak bent voltunk, de a kinti terület is nagyon szépen kialakított, szép idő esetén mindenképpen további időt kell majd szánnotok rá :). Illetve bent található egy fogasokból álló, nem őrzött ruhatár is. A képek azt hiszem magukért beszélnek, de egy kis összefoglalást is olvashattok a látottakról.

Papiliorama pillangóház

PILLANGÓHÁZ
A pillangóház rögtön a bejáratnál található, és garantáltan nagy sikere lesz. Több, mint 60 fajta pillangó lakik itt, melyek körülöttetek repkednek, fogócskáznak, esznek a kikészített gyümölcsökből, és ha szerencsések (és nyugodtak) vagytok, rátok is szállnak 🙂 Készüljetek fel rá, hogy a pillangóház természetesen télen-nyáron fűtött, párás levegőjű, úgyhogy mindenképpen hagyjátok a ruhatárban a felső ruházatotokat.

Papiliorama éjjeli ház

ÉJJELI HÁZ
A pillangóházat követően az éjjeli házba térhettek be. Itt is meleg lesz, illetve természetesen eléggé sötét. A bent megtalálható állatok jól ki vannak táblázva, és miután az ember szeme hozzászokott a sötéthez, jól kivehetőek is lesznek majd a mozgó árnyak. A terem legalját semmiképpen ne hagyjátok ki, egy kis barlangszerűséget alakítottak itt ki, melyben csüngenek/röpködnek a kis denevérek. A fiúknak ez volt az egyik legnagyobb élményük (számomra egészen érthetetlen módon 😉 ). A másik nagy kedvenc is az éjjeli házhoz kötődik, ugyanis számos lajhár pihen itt az ágakon, nekünk pedig volt szerencsénk egyet mozgásban is látni – lemászott a kedvünkért az ágon, majd visszakapaszkodott (nem is olyan lassan, mint gondoltam), majd az ág közepén úgy tűnik elfáradt, mert lefelé csüngve megdermedt, és nem mozdult többé 🙂

Papiliorama dzsungelház

DZSUNGEL HÁZ
Miután kijöttetek az Éjjeli házból, ne siessetek be rögtön a Dzsungel házba, ugyanis a köztes térben érdemes végignéznetek a különféle erdőfajtákat, melyeket térképeken, képekben, mozgóképben is bemutatnak majd Nektek. Ezen végigsétálva el lehet magyarázni a gyerkőcöknek, hogy hol miért olyanok az erdők amilyenek, mitől függ, milyen az időjárás, milyen növények, állatok lakják. A végén pedig az utolsó típusként a dzsungelt mutatják be, melyet „élőben” is megtekinthettek az utolsó teremben.
A teremben egy élethű dzsungelbe csöppentek majd (tényleges másolata a belizi dzsungel egy részletének). Nálunk a kedvencek a tukán madarak, az iguán, és a szintén a hangár mélyén lévő kis teremben repkedő denevérek voltak.

NE ide gyertek, ha:
– tipikus állatkertben szeretnétek sétálni. Itt kevesebb az állatfaj, viszont köztük sétálhattok, nincsenek elzárva.

IDE GYERTEK, MERT:
– rossz idő esetén is tökéletes program a „természet”ben.
– a gyerekek testközelben találkozhatnak olyan állatokkal, melyekkel máshol nem
– sétálhattok egyet a dzsungelben, ill. nappal is láthatjátok mozgásban a tipikusan éjjeli állatokat.

MIT HOZZATOK MAGATOKKAL
– hozhattok uzsonnát, mivel van egy külön beltéri és kültéri piknikező rész is (de ha nem hoztok, akkor étterem is rendelkezésetekre áll).
– lehetőleg ne öltözzetek túl, a kabátokat, pulcsikat így is a ruhatárban hagyjátok majd.

HASZNOS LINKEK
a helyszín honlapja
videóm a helyszínről

Kellemes kikapcsolódást kívánok 🙂
Kati

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*