OBERHOFEN KASTÉLY (BE) – Nyakunkban a lábunk

Oberhofen kastély

Ezúttal egy kültéri-beltéri helyszínt mutatnék be, mely ideális kirándulóhelyszín lehet, ha lóg az eső lába. Ismét egy kastélyról lesz szó, ezúttal az épen megmaradt, berendezettet, a Thuni-tó partján található Oberhofen kastélyát.

Oberhofen kastély

ÉRKEZÉS
A kastély Oberhofen kis központjában, közvetlenül a tóparton található. Ha a közvetlenül a kastély bejáratánál lévő parkolóban nem lenne hely, ne aggódjatok, a környező utcákban szerencsére számos további fizetős parkolóhely várja a látogatókat.
A kastély bejáratában van egy nagyon jó játszótér, ezt igyekezzetek a séta végére hagyni, mert soha nem juttok be 😉
A belépődíjat a kastély külső bejárata után balra fordulva, a kastély kis boltjában vehetitek meg, igazán jutányos áron, felnőtteknek 10 CHF, 6-16 éves kor között 2 CHF (+ kérjetek Mausepfad-hoz tartozó kérdőívet a 4 évesnél nagyobb gyerkőcöknek!).

Oberhofen kastély park

OBERHOFEN KASTÉLY
Egy nagyon szép állapotban fenntartott kastélyról van szó melyet saját tempónkban sétálva fedezhetünk fel. Minden teremben olvasható egy rövid leírás (németül-angolul-franciául), mely a pincében található tömlöctől kezdve a padlástérben fellelhető közel-keleti dohányzóteremig végigkalauzol bennünket a kasély szobáin. Közben pedig, a második emeleten a gyerkőcöknek készültek izgalmas programmal a kastély fenntartói – a szolgálók lakrészében kis egerek bújtak el ugyanis, és ezeket az egérkéket kell a szemfüles kis detektíveknek feldedniük. Ehhez szükségetek lesz a kérdőívre, melyet a jegyvételkor kaptatok, abban kell a gyerkőcöknek megjelölnie, hogy hol találták meg az egérkéket, ill. néhány egyszerű kérdésre válaszolniuk. Majd kimenetkor a pénztárnál leadniuk, melynek fejében a hölgy kis ajándékkal jutalmazza meg őket (csoki).
A kastély nagyon szép, a kilátás belőle úgyszintén, és a gyerekes családok szempontjából ideális az egérkeresős program, felkelti a már kicsit lankadó figyelmüket.

Oberhofen kastély beltér
Ill. van még egy izgalmas program a kis lurkóknak, rögtön az első emelet utolsó termében (a lépcsőnél jobbra fordulva) királylányos – lovagos kis jelmezek nagy választéka várja őket, amibe beöltözve járhatják végig a kastély termeit! Ez egy igazán egyedi élmény, a kastélyok többségében van lehetőség beöltözni a kicsiknek, de általában nem mehetnek ki a jelmezben az adott teremből. Ez itt lehetséges, és a mieink nagyon élvezték is!

Oberhofen kastély termek

A KASTÉLY KERTJEI
A kastélyhoz egy kisebb, és egy nagyobb udvar tartozik, mindkettőt érdemes megnézni, bejárni, nagyon szépek. Hihetetlen fakülönlegességeket csodálhattok meg, a virágok is nagyon szépek, és hát közben a meseszép tóparton sétál az ember, átellenben pedig az Alpok csúcsai… szóval nagyon szép!!

Mi összesen 3 órát töltöttünk a kastély területén, majd még fél órát a kinti játszótéren. Nagyon kellemes program, szívesen ajánlom!

Ha pedig van egy kis időtök még, ne hagyjátok ki Thun belvárosát, nagyon hangulatos!! Thun kastélya a gyerekek számára kevésbé érdekes, de a kilátás onnan nagyon szép, a felfelé vezető szűk kis sikátorok nagyon hangulatosak, a belvárosi sétát pedig biztosan szintén élvezik majd (a fahidat az örvénylő vízzel, a kis házikókat, a folyóparton lévő játszóteret, a fincsi fagyit… 🙂 ).

Oberhofen kastély Thuni tó

NE ide gyertek, ha:
– nem mondom, hogy a rossz idő akadály, hiszen a kastély termei önmagukban is jó programot szolgáltanak, de azért szép időben lehet igazán kiélvezni a parkjainak a látványát is.
– babakocsival jönnétek, a kastélyban sok a lépcső.

IDE GYERTEK, MERT:
– nagyon szép kastély, és parkok várják a nem gyerekkel érkezőket is, a tóparti séta pedig garantáltan kikapcsol!
– gyerkőcökkel – beöltözős, egérkeresős program szórakoztatja majd a kicsiket, ill. nagyon jó játszótér van a kastély előtt.
– pár perc autózásnyira van Thun, a hihetetlenül hangulatos kis belvárosával, ne hagyjátok ki!!

MIT HOZZATOK MAGATOKKAL:
– uzsonnát (a parkban a számos pad egyikén fogyaszthatjátok el), ill. a kastélynak van étterme is

HASZNOS LINKEK:
a kastély weboldala
Thun

Cipőfűzőket bekötni, kalandra fel!
Kellemes kikapcsolódást kívánok 🙂
Kati