T-REX EXPRESSZ TÁRSASJÁTÉK – Ajánló

Dínó Zug Társasjáték T-Rex Expressz

DÍNÓ VONAT – T-REX EXPRESSZ – BESZÁLLÁS!

A Kosmos kártyajátékgyártónak köszönhetően Pajti és a Dínó vonat hozzátok is beköltözhet 🙂 elsősorban a legkisebb társasjátékosoknak ajánlanám ezt a nagyon aranyos játékot.

A JÁTÉK MENETE:

A kis dobozban találtok egy kis Pajtit (a mese egyik főszereplője), egy kis Dínó vonatot, ami majd körbe jár a kis táblán, magát a táblát egy csomó dínómegállóval (mindegyiknél más dínófajta várakozik), egy színes dobókockát, ill. egy csomó dínó kártyát. Pajtit kell a tábla közepére állítani, a dínó vonat pedig körbe körbe halad, annál a színnél áll meg, amit a játékos dobott. A dínómegállók közt pedig van egy Állomás, ahol húzni kell még egy dínót a pakliból, és egy Időalagút, amikor pedig a játékos arra a dínómegállóra tekerheti a táblát, ami neki megfelel, így soron kívül felszállíthatja egy dínóját. Így nem teljes egésszében a szerencsén múlik (azért javarészt igen, de egy kicsit gondolkodni is kell, éppen ezért való a piciknek).

Kezdetben mindenki kap egy mozdony kártyát, és megbeszélés szerint adott számú dínókártyát, amiket fel kell ültetnie a saját vonatára. Egy adott megállóban pedig mindenki vonatára felszállhat az a dínó, amely annál az állomásnál várakozik. A cél a minél hosszabb, azaz több kártyából álló dínóvonat kirakása.

MIÉRT AJÁNLOM:

  • a lurkók könnyen megismerkedhetnek a legismertebb dínófajtákkal (nevük, emberhez viszonyított méretük, és evési szokásaik láthatóak a kártyákon)
  • ha T-Rex Expressz (Dino Zug) rajongó a csemete, garantált az öröm 🙂
  • kis, kompakt kiszerelése miatt könnyen magunkkal visszük bárhova (autóban nem játszható)
  • itt Svájcban is kapható, a menete egyszerű, német nyelvtudás nem szükséges hozzá

KINEK AJÁNLOM:

Ezesetben a legkisebb társasozó korosztály az érintett, azaz a 3-5 ÉVES gyerkőcök. Hivatalosan 4+ besorolást kapott ugyan, de nálunk a HÁROM ÉVESünk nagy rajongó, az ÖT ÉVES azért már mást választ inkább, de ő is rávehető, hogy leüljön velünk játszani. Lehet variálni, hogy csak egy kört játszunk a kezdetben kiosztott kártyaszámmal, vagy folytatjuk és annyi kört játszunk, míg el nem fogy az összes dínókártya a dobozból (így nem csak egy nyertes van, a legkisebbeknek ez sem mindegy). Így a játék menete PÁR PERC – HÚSZ PERC között mozog.

ÁRA KB 8 CHF.

Jó szórakozást kívánok 🙂

Kati

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*